День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення

В Україні, на підтримку професійних спілок і ініціативи працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення це свято закріплено відповідним Указом Президента України від 15 лютого 1994 року № 46/94, а також відповідно до редакції Указу Президента N 385/95 від 19 равня 1995 року і має назву "День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення". День його святкування встановлено у відповідності з попередньою датою, тобто на третю неділю березня.

Всесвітній день захисту прав споживачів

Цей день приурочений до річниці виступу Дж. Кеннеді у 1962 році в Конгресі, а вперше день відзначили в 1983 році і закріпили його як Всесвітнє свято. З цього часу його проводять щороку. Заходи щоразу присвячуються одній темі. Її визначає Всесвітня організація союзів споживачів.

Міжнародний день захисту більків

День білька відзначають багато країн світу, а ініціатором дня став Міжнародний Фонд Захисту Тварин. Більок – це дитинча гренландського тюленя. За ними полюють багато десятиліть, в основному через хутро. Цьому дню присвячено безліч заходів у різних країнах, пікети і демонстрації проти вбивства цих тварин.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Народні прикмети на 15 березня

Православні свята:

  • Святкування ікони Божої Матері, іменованої "Державна".
  • День пам'яті свщенномученика Феодота, єпископа Киринейского.
  • Святого Арсенія, єпископа Тверського.
  • Триває Великий піст.

Федот Ветронос

В цей день відзначається пам'ять священномученика Феодота, єпископа Киринейского, який жив у 4 столітті. На Русі його прозвали Ветроносом, тому що в цей період був сильний вітер. Ще було повір'я, що на Федота підземні джерела закипають, а потім виливаються на землю. Тому і приходить велика відлига. Якщо потепління не було, а навпаки були сильні морози, тоді говорили: «Федот – та не той».

Іменини в цей день

Арсеній, Йосип, Микола, Федот.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, раніше в Італії від коронавірусу пішла з життя українка, перші деталі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", охоплена коронавірусом Італія бореться з епідемією гумором і лопатою - ось як треба пити каву.

Також "Знай.ua" писав, ″Попісяйте на манту і коронавірус пройде″- Ігор Лесєв розніс в друзки ″карантин Зеленського″.