У православ'ї в цей день відзначають день пам'яті Феодота Киринейского мученика і єпископа. Ще день називали: "Федот – сніговий замет", "Федот весняний", "Вітри-віхровії". Ветроносом Федот став, тому що 15 березня завжди дули сильні вітри.

У цей день необхідно висадити розсаду томатів, капусти, перцю. Тоді рослини будуть дуже міцними і зможуть дати хороший врожай. До речі, якщо сьогодні посадити селеру і цибулю, то урожай цих рослин буде вище ваших очікувань. Щоб зима не повернулася, сьогодні потрібно струсити сніг звідусіль: з дахів, дерев, прибрати зайві гілки і залікувати деревам рани.

У березні корови їли тільки сіно і солому, постійно на їх харчах економили. Тому й намагалися вигнати зиму, адже якщо вона ще розгуляється, то нової трави найближчим часом не буде, і в худоби не буде корму.

В цей день обов'язково треба задобрити домовика, щоб він не намагався вигнати господаря, не вередував і не створював проблем. Якщо цю істоту розсердити, вона може бути дуже небезпечною. Тому сьогодні варто купити герань з червоними квіточками. При купівлі не можна торгуватися. Потім її потрібно поставити на підвіконня.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Народні прикмети на 15 березня

Якщо у вас в сім'ї є людина, яка народилася в цей день, її потрібно пригостити кашею на меду. Тоді вона все життя буде вірна близьким.

Ще сьогодні можна поворожити на майбутнє. Вийдіть на галявину в лісі і станьте в її середину. Послухайте вітер. Якщо звук дуже різкий і схожий на стукіт копит, попереду вас будуть чекати сварки. Якщо ж він схожий на шелест листя, то чекає якась небезпека, яку ви не зможете контролювати. Музичний звук обіцяє радість, щастя. Якщо чути свист і завивання, то вас очікують втрати в грошах і в любові.

Також можна поворожити і на бажання. Для цього теж треба постежити за вітром. Загадайте бажання на світанку, вийдіть на вулицю і перевірте звідки дме вітер. Якщо з півночі – відповідь "ні", якщо з півдня – бажання збудеться, західний значить нескоре виконання бажання, східний – що воно здійсниться, але не так, як ви хотіли. Відсутність вітру означає, що краще не ворожити сьогодні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, раніше в Італії від коронавірусу пішла з життя українка, перші деталі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", охоплена коронавірусом Італія бореться з епідемією гумором і лопатою - ось як треба пити каву.

Також "Знай.ua" писав, ″Попісяйте на манту і коронавірус пройде″- Ігор Лесєв розніс в друзки ″карантин Зеленського″.