Віряни православної церкви в цей день вшановують пам'ять мученика Євтропія Амасійського. Інші назви свята: "Євтропій", "День Євтропія", "Василина", 2Зіновій".

В цей день слід добре попросити сонце розтопити сніг і не дати зимі повернутися. Прийнято обходити земельні ділянки і потім перетинати їх хрест-навхрест. За допомогою таких дій можна захистити посіви не тільки від шкідників і хвороб, але і від пристріту. Але сонце допоможе тільки тим, хто шанобливо до кього ставився весь рік, навіть в самий жаркий час. До інших може бути дуже немилосердним. Також, щоб захистити поле від негоди, шкідників і злодіїв, хоча в основному це були комахи і гризуни, треба покласти посередині поля дві гілочки верби хрест-навхрест.

Народні прикмети на 16 березня

Вважається, що людина, яка народилася в цей день знає всі дороги і путі. Йому нескладно знайти будь-яке місце, зайти в самий густий ліс і спокійно повернутися додому. У нього для будь-якої стежки є назва. Його неможливо звернути з шляху. У таких людей є здатність наслухувати дороги. Вони знають, чи далеко зараз гість, який поспішає у ваш будинок. А якщо раптом хтось загубився, то саме ці люди-іменинники можуть допомогти знайти людину.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ще існує цікавий обряд вмивання в цей день для привабливості і молодості шкіри. Потрібно взяти воду, покласти в неї на ніч яйце білої курки і срібло. А вранці вмитися. На світанку найстарша жінка в сім'ї повинна обійти будинок, двір, осінити хрестом вхідні двері, ворота і піч. Так можна захистити оселю й сім'ю від різного роду неприємностей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, накручують ціни на маски для коронавіруса - у МОЗ готують жорсткі покарання "спекулянтам".

Як повідомляв Знай.uа Європа - пекло коронавірусної пандемії, кількість інфікованих перевищила пікові дані Китаю.

Знай.uа писав, "Попісяйте на манту та коронавірус пройде"- Ігор Лесєв розніс в пух і прах "карантин Зеленського".