Відомий український педіатр Євген Комаровський у своєму Instagram опублікував нове послання батькам. У ньому він розповів, до чого може призвести захоплення гаджетами для дітей. За словами лікаря, немає різниці про яке екрані йде мова – смартфон, телевізор або планшет – шкода від них однаковий. "І педіатри, і педагоги, і психологи в один голос буквально кричать про величезну кількість проблем, які пов'язані з надлишком електронних пристроїв в навколишньому немовляти середовищі", - каже Комаровський.

Він структурував проблеми, до яких призведе те, що ваша дитина постійно дивиться в екран. Так, за словами Євгена Комаровського, коли діти дивляться в гаджет, вони отримують інформацію абсолютно неприродним чином – не рухаючись і спрямувавши погляд в одну точку. Соціальне взаємодія з екраном неможливо, адже саме така взаємодія робить людину людиною. Також батьки часто дають дитині смартфон, щоб приділити час собі, від цього спілкування сходить нанівець, що також негативно впливає на розвитку дитини.

В результаті дитина отримує безліч наслідків – ожиріння, затримка розвитку, психічні розлади, порушення сну, залежність. "Головна порада: дитина першого року життя не повинен пізнавати світ за допомогою екрана. Виключіть екран. Взагалі. Навіть 10 хвилиночок не треба… Якщо не можете скористатися головною радою, постарайтеся ні за яких обставин не залишати малюка з екраном один на один. Будьте поруч, коментуйте події. Нехай вас буде більше і нехай з вами буде цікавіше", - каже лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей.і

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.