День Паризької комуни

Цей день відзначають трудящі світу, тому що в 1871 році в цей же день перемогла перша пролетарська революція. Робітники намагалися захопити політичну владу давно, але тільки в той день вона була успішною вперше. Паризька комуна – це революційний уряд Парижа, коли проходила революція в 1871 році. Коли було перемир'я між Пруссією і Францією, в столиці почалися заворушення, які потім вилилися в цілу революцію. Пізніше революція була переможена, але все одно стала своєрідним символом.

Свята 18 березня, фото: getty images
Свята 18 березня, фото: getty images

День працівника податкової та митної справи України

Це професійне свято в Україні почали відзначати ще в 2005 році, тому що президент заснував його з допомогою свого Указу. Однак, тоді він ставився тільки до працівників податкової і ніяк не стосувався митників. Крім того, день відзначали 2 липня. Потім, у 2013 році вже інший президент підписав Указ про те, що тепер цей день буде мати нову назву, переноситься на 18 березня, а також буде відноситься і до митної служби. Тому сьогоднішнє свято відзначають всі податківці України, митники і податкова міліція.

Свята 18 березня, фото: pixabay
Свята 18 березня, фото: pixabay

Православні свята:

  • Седмиця 3-тя Великого посту.
  • День пам'яті мученика Конона Исаврийского.
  • Знайдення мощей благовірних князів Феодора Ростиславича Чорного, Смоленського і чад його Давида та Константина, Ярославських чудотворців.
  • Вшанування ікон Божої Матері "Виховання".
  • Триває Великий піст.

Конон Огородник

У православ'ї відзначають день Конона Градаря, а в народі він став Огородником, тому що замочували насіння для овочів. Їх потім висаджували на розсаду. Також вже можна було копати грядки. А щоб не було мошок, посухи і черв'яків, потрібно було викопати у себе на городі три лунки для кожної з цих неприємностей і потім засипати їх. Навіть якщо йшов дощ, обробляли землю. Заметіль теж не була перешкодою.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.uа у МОЗ назвали реальні цифри, скільки людей в Україні підозрюють на коронавірус. Статистика змусить може змусити понервувати.

Також Знай.uа писав, не тільки США проводять досліди і тестують свою вакцину. В Італії знайшли свій спосіб боротьби з коронавірусом. Препарат поки експериментальний, але вже дає позитивні результати.

Нагадаємо, як відомо при коронавірусі може початися пневмонія і дуже сильно страждають легені. Українцям розповіли, на скільки багато шансів є у людей, що палять і як ця шкідлива звичка може вплинути на здоров'я в цей час.