Цей день в народі називають Кононом Огородником, тому що православна церква відзначає день святого Конона Мандонского. В народі ж його вважали покровителем і захисником врожаю, городників і посівів. Тому більшість різних рекомендацій і прикмет пов'язано саме з городом.

Чого не можна робити

Не використовуйте чужу косметику, інакше заберете у господині всі її неприємності і біди. Також не пліткуйте і не базікайте зайвого. На вас нападе гикавка, яка потім стане заїканням. Не розбивайте яйця курей ножем, інакше посваритеся з чоловіком через дітей.

Свята 18 березня, фото: pixabay
Свята 18 березня, фото: pixabay

Якщо ви будете працювати у цей день з деревом, то скоро будете робити труну для свого родича. Тому якщо це ще й ваша професія, то варто не тільки взяти вихідний, але і взагалі не брати в руки такі інструменти. Не лінуйтеся, щоб святий не наслав на вас погані врожаї, хвороби тварин та птахів і різні поломки. Не беріть в руки вила та граблі. Інакше хліб градом поб'є. Вважається, що й дощами і градом теж завідує Конон. Якщо він розсердиться, то вам точно не минути лиха. Не ходіть в магазин за покупками. Вони вам прослужать недовго, а продукти швидко зіпсуються.

Не можна перекопувати землю в городі, якщо хто-то це бачить або спеціально на вас дивиться. Якщо зробити все приховано, то врожай буде багатим. Якщо ви не хочете працювати, то не потрібно, тому що тоді на вас нападе хвороба. На втомлених людей легко навести пристріт або порчу. Також не кличте гостей на вечерю і проведіть вечір просто з сім'єю. Якщо подружжя вип'ю келих вина, то так вони зміцнять свої почуття.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.uа штрафи за порушення правил і законів України щодо коронавіруса та поведінки при ньому ще не так страшні. Є також і кримінальна відповідальність.

Також Знай.uа писав, МОЗ розповіли, є маска просто аксесуаром або все ж може захистити від страшного коронавіруса. Хоча досі майже ні в одній аптеці в Україні ні масок, ні дезінфекторів немає.

Нагадаємо, коронавірус при важкій формі дуже сильно вражає легені. Але є люди, які курили довгі роки. Стало відомо, як на них вплине це захворювання і на скільки високі ризики.