В цей день відзначають народне свято Констянтінові Кола. А в православ'ї шанують 42 мучеників з Аммореї, серед них був і Костянтин. Також день часто називали Аркадієм, Марфою або Колами. З колами день пов'язаний, тому що навколо криниць, які дуже цінували наші предки, потрібно було в цей день витоптувати кола на снігу, щоб бруд не потрапив всередину.

Чого не можна робити

За народним повір'ям, не можна пити воду з чужого колодязя. Взагалі так робили зазвичай відьми, відбирали удачу у чужого двору і красу у жінок, якщо вони вип'ють води після них. Але навряд чи у вас є чаклунські здібності, тому нічого крім скупості і жадібності ви не отримаєте, а колодязь потім ще і пересохне. Вагітним краще взагалі не підходити до криниці, щоб цей час до пологів не був надто важким. Не пийте з чужої чашки, інакше посваритеся з тим, чий посуд. Причиною стануть гроші. Є ще повір'я, що якщо в жінки менструація, а вона набере води з криниці, то вода стане гіркою.

Свята 19 березня, фото: pixabay
Свята 19 березня, фото: pixabay

Ще люди вірять, що саме з колодязів на нас дивляться мертві родичі, а плювок туди, може сильно образити. Їм треба поставити свічку. Не давайте колодязну воду, щоб чоловік помив руки, віддасте благодать. Матерям не слід весь день проводити з дитиною інакше вона буде злою і егоїстом. Не розповідайте сни, тому що вони сьогодні сняться віщі, а якщо приснився кошмар, тим більше нікому не розповідайте. Якщо будете палити, з димом піде хороша думка, а в серці оселиться негатив.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua якщо ви думали, що в Україні карантин тільки на пару тижнів, то ви глибоко помиляєтеся. Українцям розповіли, чого дійсно варто чекати від коронавіруса і від карантину в цілому.

Також Знай.uа писав, українці наплювали на всі правила і закони, набивали маршрутки, навіть якщо їх виштовхували силою. Ні про які маски та ізоляції навіть мова не йшла, в мережу просочилися відео всього цього хаосу в країні.

Нагадаємо, «Голодні ігри» в Україні доведеться скасувати. Державна митна служба повідомила, що не допустить голоду, а українців не залишать без продуктів. Все будуть завозити в необхідних кількостях.