В Україні карантин через коронавіруса змусив багатьох громадян перейти на дистанційну роботу і викликав труднощі у тих, хто не має такої можливості.

Виявилося, що на деяких підприємствах керівники навіть змушують працівників писати заяви на звільнення за власним бажанням. Це незаконно і президент України Володимир Зеленський у своєму недавньому зверненні закликав громадян звертатися в поліцію у разі надання такого тиску.

При цьому в Міністерстві внутрішніх справ україни уточнили, що за таке звільнення працівників під час карантину керівникам може загрожувати покарання.

Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube
Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube

Так, керівник може отримати штраф до 51 тисячі гривень, виправні роботи та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. Про це передали в прес-службі МВС.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Постраждалих від незаконного звільнення закликають звертатися до правоохоронців по телефону 102 або ж написати заяву у відділенні поліції.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 тис. - 51 тис. грн). Або позбавлення права займати певні посади. Також керівників можуть позбавити права займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або покарати виправними роботами на строк до двох років", - розповів він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, харківські таксисти показали приклад усій Україні, коронавірус приречений.

Як повідомляв Знай. ua, близько 25 мільйонів осіб у світі можуть втратити роботу через пандемії.

Також Знай. ua писав, що зміниться в Трудовому кодексі.