Українці з позитивним тестом на коронавірус можуть ховатися від лікарів і відмовлятися від лікування. 20 березня вже зафіксовано два таких випадки.

Про це розповів власник клініки EUROLAB і телеведучий Андрій Пальчевський, передає Obozrevatel. Він вважає, що люди бояться госпіталізації або домашнього арешту.

"Буквально сьогодні був випадок: ми отримали із закордонної клініки підтвердження позитивних результатів тестів, зроблених у EUROLAB, подзвонили двом пацієнтам, але вони відмовилися говорити з нами. Навіть не назвали місце, де зараз знаходяться", - розповів Пальчевський.

Політолог нагадав, що приватні клініки не мають права запитувати паспорт у клієнтів, тому ті можуть називатися несправжніми іменами.

Лікарі, скріншот з відео
Лікарі, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"І хоча всю інформацію про підтверджені діагнози на коронавірус клініка відразу ж відправляє у санітарну службу, надалі не завжди вдається відшукати хворого", - пояснив він.

Власник EUROLAB спілкувався на цю тему із заступником глави МВС Антоном Геращенком: "Я повідомив йому про випадки, коли люди відмовилися назвати своє місце розташування. І він розповів про іншу проблему подібного роду: санітарні лікарі теж не завжди передають по ланцюжку інформацію про хворих і місце їх знаходження".

"У нас же люди не бояться кримінальної відповідальності, а що їх будуть примусово лікувати або посадять під домашній арешт. Тому і склалася ситуація, коли в Україні є таємні рознощики коронавірусу", - зазначив Пальчевський.

На його думку, таких випадків в Україні будуть десятки, а може, й сотні. Більш того, "реальних хворих у сотні разів більше, ніж виявлено офіційно".

Андрій Пальчевський, фото: Рoliteka
Андрій Пальчевський, фото: Рoliteka

Крім того, з лікарень, де готуються приймати хворих на коронавірус, стали звільнятися працівники.

"Люди почувають себе фізично незахищеними, немає захисних костюмів та інших спецзасобів. Я не розумію, як керівництво країни займалося вирішенням складної в масштабах країни проблеми. Чому три місяці тому не були розпочаті закупівлі? Чому ми не виробляли апарати штучної вентиляції легенів, які дуже важливі? А найголовніше, що ключем до успіху є масове тестування населення, яке у нас зробили одиницям", - резюмував Пальчевський.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські заробітчани з підозрою на коронавірус втекли з лікарні.

Як повідомляв портал Знай.uа, більше 500 чоловік відправили на самоізоляцію через коронавірус на Полтавщині.

Також портал Знай.uа писав, що буде в Україні через карантин з зарплатами і відпустками.