Що це за свято

Це свято заснувала ЮНЕСКО в 1999 році. Поезія не просто подобається людям, як фільми, музика та інші прояви мистецтва. Поезія може торкнутися душі, може примусити радіти, плакати, може створити дивовижний світ, як і будь-яка література. Але при цьому це справжнє мистецтво. Поети ж не просто римують слова. Вони створюють необхідний ритм, атмосферу, проводять практично ювелірну роботу над кожною літерою. А ті, хто може зробити це в секунди, є справжніми віртуозами, у яких свій особливий спосіб мислення, які бачать світ зовсім іншим. Поезія об'єднує народи, людей, культури, може розтопити холод серця і розпалити вогонь ненависті. Звичайно, в цей день проводять безліч заходів у світі по цій темі: влаштовують поетичні концерти і читання, нагороджують поетів, презентують свої роботи, проводять конференції та семінари.

Свято 21 березня, фото: pixabay
Свято 21 березня, фото: pixabay

Привітання в листівках і віршах

Поэзия – это слов искусство,

Порой волнует в жилах кровь,

Будоражит разум, тревожит чувства

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

И заставляет задумываться вновь.

Чтобы делали мы без поэзии?

Как свои эмоции передавали бы?

Куда б девали фантазии?

Что любимым сказали б мы?

А потому сей праздник нужен!

И пропустить его нельзя.

Сегодня поздравляем дружно:

С всемирным днем поэзии, друзья!

Свято 21 березня, фото: pixabay
Свято 21 березня, фото: pixabay

Поздравляю тебя с днем поэзии!

Желаю удачи, любви, вдохновения,

Чтоб было всегда, что написать,

Каким бы не были твои сомнения...

Мы ценим книги, труд усердный твой,

Твоё особое в стихах умение,

Раскрыть прекрасно мир души чужой,

И подарить нам жизни наслаждение.

Всё можешь ты, волшебник дорогой,

И это вызывает наше уважение,

И будет покорён тобою шар земной,

И у меня нет в том сомнения!

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, складно добиратися на роботу під час карантину не лише лікарям, але і працівників продовольчих магазинів. Тому популярним супермаркетам, в яких працює багато персоналу, доводиться змінити графік роботи. Ми розповіли коли вони тепер будуть відкриті.

Також Знай.ua писав, після введення карантину багатьох українців почали звільняти з робіт або змушувати писання заяву самим, але це не законно. Українським працівникам розповіли, куди звертатися для захисту своїх прав.

Нагадаємо, зараз у багатьох людей буде чимало вільного часу, особливо у студентів і школярів. Але цей час можна зайняти весело – багато ігор тепер безкоштовні.