У суботу, 21 березня, в Україну з Парижа прибув перший спецрейс з 132 українцями на борту. Про це йдеться на сторінці "Коронавірус у світі – оперативно від МЗС України" у Facebook.

У МЗС зазначили, що, за повідомленням прикордонної служби Франції, дозволяється авіаційний транзит Францією громадян України за умови, якщо вони будуть залишатися в транзитній зоні аеропорту і мають підтвердження транзиту, тобто авіаквитків для подальшого проїзду.

Коронавірус з Китаю, фото: gettyimages
Коронавірус з Китаю, фото: gettyimages

"За повідомленням прикордонної служби Франції, дозволяється авіаційний транзит Францією громадян України за умови, якщо вони будуть залишатися в транзитній (міжнародної) зоні аеропорту і мають підтвердження транзиту (тобто квитків для подальшого слідування). Така транзитна (міжнародна) зона є тільки в аеропорту Шарля де Голля (Париж)", - йдеться в повідомленні.

На сторінці також повідомляється, що станом на 10:00 21 березня 29 155 громадян України повернулися з Єгипту.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З них 25 016 громадян України прилетіли з Шарм-ель-Шейху, 4 139 – з Хургади.

Крім того, наголошується, що посольство продовжує сприяти виїзду з Єгипту тих громадян України, які прибули в країну не в складі туристичних груп. По можливості такі громадяни відправляються чартерними рейсами з вільними місцями.

Пандемія коронавірусу викликає тривогу в Америці, фото Getty Images
Пандемія коронавірусу викликає тривогу в Америці, фото Getty Images

Раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв повернути всіх громадян України. Зокрема, він заявив, що вже сформовані хабів точки, звідки люди зможуть дістатися до батьківщини безкоштовно або за пільговими цінами.