В Україні перехід на літній час має відбутися в останню неділю березня, тобто 29 березня. Годинники треба буде перевести на 1 годину вперед.

Згідно з законодавством України, перехід на літній час відбувається у ніч з останньої неділі березня на наступний понеділок о 3 годині ночі. Годинники доведеться перевести на годину вперед, тобто відразу настане 4 година ранку. На жаль, багатьом доведеться поспати на годину менше у цю ніч.

Годинни, фото pxhere
Годинни, фото pxhere

Медики стверджують, що перехід на літній час є стресом для організму. Саме тому рекомендується готуватися до нового розпорядку заздалегідь: наприклад, старатися раніше лягти спати. Також лікарі радять утриматися від напоїв з кофеїном - таких як чай, кава і енергетики - та алкоголю, щоб уникнути розладів сну.

Про те, чи вплине запроваджений через можливу епідемію коронавірусу карантин на перехід на літній час не повідомлялося. Скоріш за все, годинники доведеться переводити за звичним розкладом.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Літній час запроваджується з метою економії електроенергії, оскільки дозволяє більш ефективно використовувати природне освітлення.

Нагадаємо, сон допоможе зрозуміти свою підсвідомість - топ найважливіших секретів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сієста для схуднення: як денний сон впливає на зайві кілограми.

Також "Знай.ua" писав, що означають ваші видіння у кожен день тижня.