У народі це свято називали Весняного сонцестояння. Воно дуже сильно пов'язане з весняним рівноденням, приходом весни, сонцем і природою. Але це також і день, коли починає розпускатися верба. Наші предки вважали, що у цієї рослини є магічна сила, тому називали цей день ще й Вербоносицею.

Чого не можна робити

В цей день не можна лягати після опівночі, тому що ви візьмете з собою всі неприємності в такі довгі дні. Часто проблеми з минулого будуть вам нагадувати про себе, хоча вам здавалося, що ви їх давним давно вирішили. Також не роздавайте булочки-жайворонки чужим. Вони призначені тільки для членів сім'ї. Можна тільки дітей пригостити і то, якщо їм ще немає 14 років. Але є і ще одна умова, тоді діти повинні побажати щастя і радості за частування.

Свято 21 березня, фото: pixabay
Свято 21 березня, фото: pixabay

Заборонено садити вербу, тому що можна скоро померти, бо так людина сама саджає дерево, з якого потім зроблять лопату щоб вирити їй могилу. Не будуйте великих планів і не беріться за нові справи, нічого з цього не збудеться.

Не зліться, щоб не накликати на себе неприємності, і не залишайте вдома безлад, щоб клопоти не закатували всю сім'ю. Не проводите день на самоті, краще з кимось поспілкуватися. Але якщо не виходить зустрітися, то можна хоча б поговорити по телефону або влаштувати відео-дзвінок. Постарайтеся ще не сваритися, щоб не втратити цієї людини до осені. І не відкладайте гроші, тому що дуже скоро їх витратите.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, складно добиратися на роботу під час карантину не лише лікарям, але і працівників продовольчих магазинів. Тому популярним супермаркетам, в яких працює багато персоналу, доводиться змінити графік роботи. Ми розповіли коли вони тепер будуть відкриті.

Також Знай.ua писав, після введення карантину багатьох українців почали звільняти з робіт або змушувати писання заяву самим, але це не законно. Українським працівникам розповіли, куди звертатися для захисту своїх прав.

Нагадаємо, зараз у багатьох людей буде чимало вільного часу, особливо у студентів і школярів. Але цей час можна зайняти весело – багато ігор тепер безкоштовні.