В Україні триває карантин, який завпровадила влада через спалах смертельно небезпечного вірусу covid-19. Попередньо, він діятиме до 3 квітня 2020 року. Відомо, що Україна прийняла допомогу від КНР у вигляді великої кількості засобів індивідуального захисту і тестів на виявлення вірусу.

Тим не менш, просочилася інформація, що Україна і власними силами виготовила подібні тести. Однак, у наших вчених недостатньо фінансування і вся кампанія з подальшою роботою з тестами перейшла в режим "паузи". Про це свідчить інформація в Telegram-каналі "Ху*вий Київ".

Публікація "Х.К.", Telegram
Публікація "Х.К.", Telegram

"Українських вчених, які розробили тести для визначення коронавірусу, відправили у відпустку за свій рахунок. Нещодавно Інститут молекулярної біології і генетики НАНУ, що на Заболотного 150, повідомив про розробку вітчизняної тест-системи для виявлення коронавірусу. Виявляється, що у інституту є проблеми з базовим фінансуванням і працівників відправили у відпустку мінімум до кінця березня. Про це повідомила провідний науковий співробітник Оксана Півень.", - описали ситуацію в "Х.К.".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Нагадаємо, коронавірус змусив депутатів відмовитися від краваток і костюмів – в Раді новий дрес-код.

Як повідомляв Знай.uа вони дізнаються: копи стежитимуть за кожним кроком українців за допомогою невидимої сили.

Знай.uа писав, як уберегти дитину від коронавірусу і захистити нерви батьків.