Українські вчителі Наталя Гладких та Олександр Жук стали номінантами Global Teacher Prize 2020, світової премії для педагогів розміром в 1 мільйон американських доларів.

Про це було оголошено на офіційному сайті премії.

Українці увійшли до топ-50 найкращих вчителів світу, відібраних експертами. Пізніше з цього списку виберуть шорт-ліст десять номінантів, і вже з них визначать переможця.

"Наші Топ-50 обрано з усіх куточків земної кулі. Від викладання у віддалених містах і селах до міських шкіл, вони виступають за інклюзивність та права дитини, інтегрують мігрантів у класи та плекають здібності та впевненість своїх учнів. Всі вони є захисниками змін і надихають своїх учнів та громади навколо них", - йде мова у заяві оргкомітету.

Українська школа, фото YouTube
Українська школа, фото YouTube

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наталя Гладких - педагог, яка спеціалізується на навчанні дітей з інвалідністю вже більше 9 років. Вона стала засновницею власної школи з інклюзивним навчанням та проєкту "Космотабір" для дітей з інвалідністю. У 2017 році вона увійшла у п'ятірку найкращих вчителів України.

Олександр Жук працює вчителем інформатики. Для викладання дітям з порушеннями слуху він засвоїв мову жестів. Його учні не лише засвоюють ази інформаційних технологій, але й створюють сонячні панелі та займаються робототехнікою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Рада ухвалила закон про середню освіту: вчителі без диплома, договір з директором і контракт для пенсіонерів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчителі - не монахи, можуть пити пиво і займатися с*ксом! Топ істин, які час зрозуміти батькам.

Також "Знай.ua" писав, що У Кенії страйкують вчителі: школярі пішли на тритижневі канікули.