16 січня Верховна Рада ухвалила новий закон, яким до української середньої освіти вносяться великі зміни як для учнів, так і для вчителів.

Зокрема, новим законом скасовуються будь-яку конкурси при зарахування до школи, та встановлюються мінімальна та максимальна кількість учнів у класі — 5 та 25-30 відповідно. Також тривалість уроку для першокласників становитиме 35 хвилин, для учнів 2-4 класів — 40 хвилин, а для всіх інших — 45 хвилин.

Вивчення української мови та викладання нею, згідно із новим законом, матиме три моделі — в залежності від типу школи та самих учнів. Також у новому законі передбачена можливість вчитись за індивідуальною програмою для дітей, які перебувають в медичних закладах на стаціонарному лікуванні.

Школа, фото: Полтавщина
Школа, фото: Полтавщина

Також багато змін законодавці підготували для вчителів. Зокрема, наявність педагогічної освіти стане необов’язковою. Також ставка вчителя передбачатиме 18 навчальних годин, а надбавки за додаткові обов’язки становитимуть від 10 до 25 відсотків. А молодим вчителям в їхній перший рік роботи мають надавати наставника.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також відтепер директори шкіл будуть обиратись лише на 6 років з укладанням контракту на цей термін та без права займати цю посаду два терміни поспіль. А з першого липня цього року усіх вчителів пенсійного віку повинні перевести на термінові контракти.

Нагадуємо, що в Одесі місцеву мешканку притягнули до відповідальності через те, що її син систематично прогулював школу.

Як повідомляв портал "Знай.ua" , поголені голови, форма СС і отруєння газом: діти показали скандальний спектакль про в'язнів Освенціма.

Також "Знай.ua" писав, кращі з кращих у світі: українські школярі завоювали Японію на олімпіаді з математики.