У Міністерстві охорони здоров'я України повідомляють, що в Україні вже зафіксували понад 310 випадків інфікування коронавірусом covid-19. У зв'язку з цим почастішали публікації українських користувачів мережі, які вказують на неготовність вітчизняної охорони здоров системи до масових спалахів інфекційних захворювань.

Так, українка Олена Бабаєва розповіла історію про те, як вона зустрілася віч-на-віч з лихом. Про це вона написала у мережі Facebook.

Публікація Олени Бабаєвої, Facebook
Публікація Олени Бабаєвої, Facebook

"Вчора мого сина з роботи забрала швидка допомога. Привели в першу міськлікарню. Він подзвонив з приймалі о 17 годині, попросив привезти йому речі, тк, забрали просто з роботи. Ми живемо в іншому районі, поки зібралася, дісталася пройшло півтори години. У нього температура 38, лежить у палаті, жодної допомоги не надають, ТК в лікарні нічого немає це відповідь чергового лікаря. Дають список ліків зі словами, що треба терміново доставити. Мчу по аптеках час 19-30 вони починають закриватися поки знайшли всі за списком 20 годин. Повертаюся до лікарні, син лежить в терапії, лікар діагноз не каже, просто ніколи йому зі мною спілкуватися. Намагаюся з'ясувати, що з ним, говорить, що поки нічого не відомо, зараз прийде медсестра і мені все розповість. Чекаю ще 20 хвилин, водій боїться, що у нього коронавірус, як до нього йти. Бере всі ліки, список я докладу, і каже, що це до завтра, потім треба новий. Я цікавлюся у лікаря, а чи зробили мені тест на коронавірус, він відповідає, що навіть в очі їх не бачив. При цьому Олександр Вілкул всім нам розповів, що Кривий Ріг забезпечив особисто. Я в шоці. Їду додому. Через півгодини дзвінок від сина, йому стало гірше його переводять до реанімації, але треба терміново ще ліки. Трубку бере лікар і диктує, на моє прохання почати щось робити відповідь проста ви в Україні, у нас нічого немає, візіть самі. 22 години. Всі аптеки в районі закрито, викликаю таксі, величезне спасибі водієві їдему в пошуках чергової аптеки, знаходимо аж на 95 кварталі. Знову в лікарню, там кажуть, що підозра на двостороннє заповнення легенів і дають новий список. На питання, де всі ліки з терапії, вони не знають повинен був забрати син, але в його стані я взагалі не впевнена, що він щось зміг зібрати, подивившись список кажуть, що їм з нього нічого не треба отримую новий. До 9 ранку треба бути в лікарні з новою партією ліків і миючих і чистячих засобів. Ось це наша підготовка до епідемії!? Просто немає слів! І їздити треба щодня. І це при тому, що такі обмеження. Ганьба! У місті навіть платно можна зробити тест!", - розповіла детально ситуацію Олена Бабаєва.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, не травень і навіть не серпень - у Нацбанку розповіли, коли чекати на відновлення економіки.

Як повідомляв Знай.uа дружина капітана "Динамо" без бюстгальтеру вирішила підняти чоловікам не тільки настрій, фото.

Знай.uа писав, кілька десятків за ніч - у Києві зафіксували нові випадки зараження на COVID-19.