Як відомо, вже незабаром сезон садіння картоплі буде відкрити. А відтак, у мережі розповіли секретний спосіб того, як всього з однією сотки викопати тону картоплі. І варто зауважити, що спосіб дієвий

Зокрема, для садіння чудово підійде сорт Розамунда. Так, підготовку варто розпочинати восени - перед закладанням на зберігання. Але перед цим обов'язково потрібно витримати її 10-14 днів на розсіяному світлі. А вже навесні за 25-30 днів до посадки, насіннєву картоплю потрібно розмістити в тепле приміщення для пророщування, водночас обприскую темним розчином перманганату калію і розчином комплексного мінерального добрива (3-4 г на 1 л води).

Картопля, KustRoz
Картопля, KustRoz

Також потрібно прорахувати час так, аби посадка картоплі припала на середину травня, попередньо перед цим намочивши і посипавши її попелом. Вже при посадці в кожну лунку варто кидати жменю золи і 2-3 насінини квасолі. Підсапувати картоплю можна один раз, коли кущі піднімуться на 10-15 см.

Копати бульбу можна починати вже після 15 серпня, попередньо висмикнувши кущі квасолі і склавши їх під навіс, щоб надалі обмолотити. Якщо ви все правильно зробили, то під кожним кущем картоплі можна назбирати 2,5-3 кг великих картоплин. У перерахунку на 1 сотку врожайність становить 1 тонну.

Популярні новини зараз

Арсен Мірзоян злив інтимні моменти з Тонею Матвієнко, гаряча парочка: "Треба ще в примірювальній"

"Психи" в Раді? Нардепів можуть зобов'язати проходити експертизу в "павлівці"

Українка з інвалідністю звинуватила медиків у знущаннях в ковід-лікарні: "Щодня плачу та мучаюсь від болю"

Самотня Ірина Білик оголила плече і пообіцяла дещо особливе: чоловікам приготуватися

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дивацтво французького короля допомогло породіллям в усьому світі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", накрутка 300% та притримування врожаю: чому картопля подорожчала в 3 рази, і хто на цьому наживається.

Також "Знай.ua" писав, що вам точно сподобається: картопля, запечена з лимоном і орегано.