В Україні почаши штрафувати людей за відсутність масок в громадських місцях, у той час, як купити цей спецзахист в аптеці практично неможливо.

Так, у Сумах 30 березня чоловік прийшов в магазин за продуктами і непогано отоварився. От лишень забув одягти маску, чи може, він її і не мав.

За це на чоловіка склали адміністративний протокол за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил щодо карантину).

Як з'ясувалося, ще 27 березня виконавчий комітет міської ради Сум прийняв рішення, що без маски в громадських місцях знаходитися не можна.

Чи знав чоловік про нові правила, невідомо. Аде достепенно відомо, що його покарали на 17 тисяч штрафу і стягнули судовий збір 420 грн. 40 коп. на користь держави.

Щоправда, постанова суду поки що не вступила в законну силу і може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ми писали, як і кого в Україні штрафують за порушення карантину

Рознарядка штрафувати людей за порушення карантину пішла по всій країні. Є навіть ″план″ на штрафні санкції - у день не менш 10 порушників. Порушникам загрожує до 34 тисяч гривень штрафу.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, скількох українців пандемія позбавила роботи

Також Знай.ua писав, кожні 17 хвилин коронавірус забирає чиєсь життя – медики привели страшну статистику.