В світі, і в Україні зокрема, продовжує поширюватися смертельний коронавірус COVID-19. Держава робить все можливе, щоб убезпечити громадян від зараження китайської інфекцією. Карантин з досить суворими заходами був введений до 24 квітня.

Однак, такий захист має і зворотну сторону — люди більше не мають можливості ходити на роботу. Ті, кому пощастило мати можливість віддаленого заробітку, наприклад, фрілансери, які і так сиділи вдома — особливих проблем не відчувають. Але деякі підприємства закрилися тимчасово, а деякі — назавжди припинили свою діяльність. Зарплати і кількості робочих місць скорочуються. Як повідомило Hromadske.ua, близько 4% працюючих українців залишилися без роботи. І це, здається, тільки початок.

Коронавірус в світі станом на 1 квітня, gisanddata.maps.arcgis.com
Коронавірус в світі станом на 1 квітня, gisanddata.maps.arcgis.com

Згідно з опитуваннями групи “Рейтинг”, присвяченому суспільним настроям на період карантину, статистика виглядає ще більш невтішною. Так, за наявними даними, до карантину працевлаштовані були 65% українців. Після того, як були введені карантинні заходи, 35% опитаних зазначили, що продовжують працювати у звичайному режимі, 29% перейшли на дистанційний режим роботи. Про те, що у них більше немає роботи, поскаржилися 4% українців. При цьому, 63% заявили, що у випадку втрати роботи та інших джерел прибутку, їх заощаджень вистачить менше, ніж на місяць.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше