З'явилася інформація, що в Україні прогнозується пік зараження коронавирусною інфекцією COVID-19 14-15 квітня у тому випадку, якщо українці не будуть дотримуватися жорстких умов карантину. Про це в суботу, 4 квітня, на брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Так, за його словами, недотримання карантинних заходів може призвести до піку зараження коронавірусом, а також збільшення смертності інфікованих пацієнтів.

"Якщо ми не будемо дотримуватися жорстких карантинних заходів, то ми можемо очікувати пік захворюваності коронавирусної хвороби вже, починаючи з 14-15 квітня. Це може призвести до масового надходження хворих, важких хворих в установи охорони здоров'я та великої кількості негативних наслідків, в тому числі летальних", - повідомив він.

До того ж, Ляшко закликав громадян України поставитися з розумінням до нових жорстких умов карантину, обмежити мобільність до 24 квітня, не пересуватися по вулицях без крайньої на те необхідності, а також обов'язково надягати медичні маски.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українцям офіційно заборонили виходити з дому.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні вже зареєстровано більше тисячі випадків захворювання на коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, що Міністерство цифровий трансформації запустить спеціальний сервіс, за допомогою якого можна буде контролювати дотримання самоізоляції українців.