Головний санітарний лікар, керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня і заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що темпи розповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні повільніші, ніж у країнах-лідерах за кількістю захворювань: Італії, Іспанії та Сполучених Штатах Америки.

Про це Ляшко заявив під час щоденного онлайн-брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube
Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube

"Якщо ми подивимося статистику, за скільки країни проходять шлях від 100 до 1200 людей, Італія пройшла цей шлях за 6 днів, Іспанія - 7 днів, США - за 8 днів, Україна - понад 9 днів", - сказав Ляшко.

Як пояснив головний санітарний лікар, відносно низькі темпи розповсюдження коронавірусу SARS-CoV-2 дають шанс медичній галузі україни впоратися з епідемією та уникнути надмірного навантаження на лікарні, що, своєю чергою, вбереже від надмірної кількості смертей.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

5.04.2020 | Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг заступника Міністра охорони здоров’я України, Головного державного санітарного лікаря України та керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

Geplaatst door Міністерство охорони здоров'я України op Zaterdag 4 april 2020

Згідно з повідомленням МОЗ, станом на вечір 5 квітня в Україні зафіксовано 1308 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 37 з яких стали летальними. Однак, є й хороші новини 28 осіб уже одужало: повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тотальне безробіття і зубожіння - карантин в Україні знищує провідні галузі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Італії у закритих групах закликають грабувати магазини.

Також "Знай.ua" писав, що COVID-19 міг бути створений людиною, подробиці від біолога.