Адвокати Анатолій Яровий та Юрій Радзієвський подали позов до Окружного адмінсуду Києва і оскаржили положення постанови Кабміну, яка вводить додаткові обмеження для громадян на час карантину.

Про це йдеться у прес-релізі адвокатського об’єднання "Радзієвський та Яровий".

Позивачі оскаржують постанову уряду від 11 березня №211 з подальшими змінами, які туди вносилися - положення, які забороняють переміщення групою осіб в кількості більше двох, відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, відвідування спортивних і дитячих майданчиків, перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу.

карантин в Україні, фото: ТСН
карантин в Україні, фото: ТСН

Адвокати наголошують — ці вимого порушують статтю 33 Конституції України, яка гарантує право громадян на свободу пересування. Запровадити такі обмеження можна лише законом, а не постановою Кабміну.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Відповідно до статті 64 Конституції України окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень можуть встановлюватися лише в умовах воєнного або надзвичайного стану. Станом на момент звернення до суду з цим позовом ані військовий, ані надзвичайний стан на території України не введено", — йдеться в позові.

Адвокати наголошують, що запроваджувати такі обмеження баз введення надзвичайного стану — не законно.

В Окружному адмінсуді Києва вже повідомили, що отримали цей позов.

"Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі", — заявили в ОАСК.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як поводитися з копами та як оскаржити їхні дії під час карантину

Як повідомляв портал Знай.ua, карантин в Україні нищить провідні галузі.

Також Знай.ua писав, як пересуватись машиною на карантині, список заборон і документів