Віддалена робота вимагає більшого фокуса, дисципліни і самостійності. Вдома з'являється маса відволікаючих факторів – цікавий фільм по ТБ, чай, холодильник, сім'я, улюблений кіт. При звичайному офісному режимі "спокус" значно менше, крім того, сама поїздка в офіс вже дисциплінує.

Як ефективно працювати не виходячи з дому і яким міфам про "удальонку" не варто вірити, розповів Знай.uа тренер з особистісного зростання, сертифікований міжнародний коуч і автор проєкту Free Soul Роман Кириченко.

Коуч Роман Кириченко, фото з особистого архіву
Коуч Роман Кириченко, фото з особистого архіву

Роман працює з бізнесменами, яким допомагає вирішувати хвилюючі внутрішні і зовнішні питання. За його словами, у всіх випадках зміни відбуваються набагато швидше, коли людина розуміє важливість своєї роботи.

"Головне, що варто зробити в першу чергу - усвідомити, навіщо ви щось робите, заради чого вам варто максимально ефективно організувати роботу вдома на час карантину. Заради чого варто щодня робити вибір в користь робочих завдань, а не серіалів, соціальних мереж, фільмів або інших розваг. Розуміння цього "навіщо" допоможе розставити пріоритети і не відволікатися на безглузді дрібниці", - поділився Роман Кириченко.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Лайфхаки для ефективної, комфортної та продуктивної роботи

1. Організуйте собі робоче місце - так сказати, філію офісу у себе в квартирі. Бажано не в спальні і не на кухні. Приводьте себе в порядок після сну: сходіть в душ і зробіть процедури. Змініть піжаму на одяг, яку зазвичай вдягаєте в офіс. Це не панацея, але допоможе відокремити домашню атмосферу від робочої і свіжіше себе відчувати.

2. Визначте для себе персональний робочий графік. Бажано враховувати свої ефективні години. У мене це з 5:00 до 10:00. В цей час роблю найважливіші завдання, які не пов'язані зі спілкуванням з іншими людьми. Також сплануйте години відпочинку. Виділяйте 30 хвилин в день на спорт і підтримання тіла у формі. Це також додасть енергії.

Робота з дому, фото: pixabay.com
Робота з дому, фото: pixabay.com

3. Переговоріть з родичами і поясніть, що ви працюєте як і до карантину, тільки вдома, і попросіть не відволікати. Якщо можливо - приберіть все, що може відволікати вашу увагу. Вимкніть месенджери, соцмережі, звуки на телефоні.

4. Увечері підводьте підсумки дня, щоб бачити результати, а також плануйте завдання на наступний день, щоб вранці відразу приступити до роботи.

5. Плануйте свою роботу. Пишіть список завдань на день і на тиждень. Пам'ятайте, що одна хвилина планування економить 10 хвилин роботи. Будьте максимально чесні з собою і вносьте в план завдання, які дійсно просувають вперед. Коли склали план - виділіть найголовніше (ключове) завдання. Ту дію, яка максимально просуне вперед. І починайте з цього. Ваше завдання на день - виконати "ключове" завдання. Всього одне. І ви молодець! Коли його реалізували - зробіть ще одне, два, три… І тоді двічі або втричі молодець.

Роман Кириченко, фото з особистого архіву коуча
Роман Кириченко, фото з особистого архіву коуча

"Чим гарний такий підхід? Люди звикли ставити собі завідомо нездійсненну кількість завдань на день, робити з них 20% і думати, що вони вкрай неефективні. Що зовсім не наповнює їх енергією. Підхід з одним завданням допомагає сфокусуватися на головному і при цьому наповнюватись енергією", - прокоментував коуч.

Крім того, Роман Кириченко радить не забувати ставити собі дедлайни.

"Коли складаєте план і визначаєтеся з пріоритетними завданнями, ви приблизно розумієте, скільки часу потрібно на якісне виконання кожного. Якщо працюєте над проєктом з чітко обмеженими термінами - йдіть від обумовлених термінів і виставляйте таймінг по кожній задачі щодо них. Чи ставити собі жорсткі дедлайни або гнучкі - залежить від вас. Для когось дуже ефективні жорсткі, для мене, наприклад, більше підходять - гнучкі", - підсумував Роман Кириченко.

Нагадаємо, раніше Знай.uа публікував топ мотивуючих книг для саморозвитку, які допоможуть змінити ваше життя.

Також ознайомтеся з десятьма правилами, які допоможуть пережити самоізоляцію і не заразити близьких.

Крім того, Знай.uа повідомляв, як правильно скласти меню на тиждень для всієї сім'ї, щоб домочадці були ситі і задоволені, а також, щоб вони отримали достатню кількість вітамінів та інших корисних елементів.