Японія безкоштовно доставить в Україну ліки "Авіган", які ефективно бореться з грипом нового типу та Covid-19. Про це повідомляє японська газета "Йоміурі" з посиланням на міністра закордонних справ Японії Тошиміцу Мотегі.
Так, МЗС Японії 7 квітня опублікувало рішення про надання препарату 20 країнам, зокрема Україні, через ООН.

Посол Японії в Україні Такаші Кураї повідомив Укрінформу, що "Авіган" використовують для лікування грипу нового типу, але ефективність його використання для лікування коронавірусу поки не підтверджена, клінічні дослідження ще тривають.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

"Багато країн висловлюють до нього свій інтерес, оскільки є повідомлення про зменшення вірусного навантаження в результаті використання препарату і поліпшення симптомів у хворих", - зазначив дипломат.

За словами Кураї, передача медикаментів буде здійснюватися через Управління ООН з обслуговування проектів.

Крім того, Японія приділяє багато уваги розробці та випробуванню ліків від китайського вірусу і має намір посилити міжнародне співробітництво з урядовими і приватними структурами, спрямоване на подолання Covid-19.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, експерти розповіли, коли чекати на вакцину від коронавірусу.

Як повідомляв портал Знай.uа, в країнах з новою вакциною у коронавірусу практично немає шансів – деталі дослідження.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський розповів, чим боротися з коронавірусом.