В умовах пандемії коронавірусу COVID-19 українські супермаркети запровадили низку нововведень, спрямованих на зменшення ризику інфікування новою хворобою. Серед інших заходів, у магазинах почали класти всі овочі та фрукти в пластикові пакети, що викликало занепокоєння в споживачів: через це навколишнє середовище страждатиме від забруднення сміттям, а харчової безпеки така ідея жодним чином не додає.

На це явище, серед інших, звернуло "Радіо Свобода" на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

"А ви помітили, що супермаркети перетворилися на катівню для екоактивістів?", - йде мова у дописі.

Супермаркет, фото Twitter
Супермаркет, фото Twitter

Пластикові пакети є серйозними забруднювачами навколишнього середовища. Їх використання обмежене в багатьох країнах світу. Верховна Рада України також поставила хрест на токсичних пластикових пакетах - за законопроєкт щодо обмеження обігу пластикових пакетів на території України в першому читанні проголосували 365 нардепів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також варто зазначити, що пакування фруктів та овочів не є дуже ефективним способом профілактики коронавірусу - на пластику інфекційний агент живе у декілька разів довше, а їжу все одно треба мити перед вживанням.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Супермаркети знизили ціни на популярні продукти, українці приємно здивовані.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Українцям пропонують заморити черв'ячка, який щойно повзав на тарілці - супермаркет запікає тарганів у хлібі.

Також "Знай.ua" писав, Пліснява, але не благородна - українцям продають зіпсовані продукти, фото відіб’ють бажання перекусити