На Закарпатті правоохоронці затримали чоловіка, який навмисно підпалив 9 гектарів природоохоронного науково-дослідного відділення "Долина нарцисів" імені професора Василя Комендаря.

Про це повідомили у прокуратурі Закарпатської області.

Як з'ясувалося, що 49–річний мешканець міста Хуст умисно підпалив суху траву в заповіднику та втік з місця злочину. В результаті вигоріло близько 6,5 га сіножатей. Вже на інший день він знову скоїв підпал, бо на його думку, не вся суха трава згоріла. На цей раз пожежа охопила 2,5 га території заповідника.

Фото з місця події

Вогонь знищив квіти білоцвіту весняного, які занесені до Червоної книги України. Загалом підозрюваний завдавав збитків "Долині нарцисів" на майже 650 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Наразі ж зловмиснику вже повідомили про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Йому загрожує від 5 до 12 років в’язниці.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, до чого довели пожежі в Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію у повітрі. Пожежа в Чорнобильській зоні відчуження триває з 4 квітня

Як повідомляв портал "Знай.ua", Чорнобиль третю добу знищує безжалісний вогонь, тушкують десятки гектарів з повітря.

Також Знай.ua" писав, Київ охопили масштабні пожежі, рятувальники збиваються з ніг, - "Діє команда паліїв?".