Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що через введений в країні карантин немає можливості спільно освячувати вербу на свято, але священнослужителі будуть в молитві поруч. Про це він повідомив у відеозверненні на своїй сторінці в соціальної мережі Facebook.

Епіфаній, скріншот Facebook

"Сьогодні будемо відзначати світле свято - Вхід Господній в Єрусалим. На жаль, через карантин ми не можемо зібратися на спільне освячення вербної лози. Але ми, священнослужителі Православної Церкви України, будемо в молитві поруч", - зазначив він.

Також Епіфаний додав, що завершується свята Чотиридесятниця і починається Страсна седмиця.

"Закликаю усіх вас постаратися стишити в собі всі пристрасті та прикрасити душі стриманістю, мудрістю та милосердям", - звернувся він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Слід зазначити, що в Україні 12 квітня 2020 року святкується Вербна неділя - саме так здавна називали українці свято Входу Господнього в Єрусалим і яке було останньою урочистою подією перед початком Страсного тижня, закінчуючий Великоднем.

Епіфаній, скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що не можна робити в Страсний тиждень за церковним каноном.

Як повідомляв портал "Знай.us" Томенко розповів, як можна щодня створювати єдину помісну ПЦУ.

Також "Знай.ua" писав, що потрібно знати про Вербному воскресеньи.