Багато українців замислюються над тим, як карантин може вплинути на ціноутворення для головних продуктів харчування. Наприклад, таких як хліб. На це питання відповів міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Недопущення продовольчого дефіциту та стабілізація цін на продукцію першої необхідності і медичні вироби — це виклики, які стоять перед міністерством. В рамках цього ведеться активний щоденний моніторинг стану цін на харчові товари, а також залучаються до діалогу виробники, дистриб'ютори та магазини.

Ігор Петрашко, скріншот: YouTube
Ігор Петрашко, скріншот: YouTube

Зараз внутрішній продовольчий ринок наповнений усіма категоріями товарів, а цінова ситуація була стабільною та контрольованою. Про це стало відомо завдяки заяві міністра під час прямого ефіру на одному з українських телеканалів.

Хліб, фото: radiosvoboda.org
Хліб, фото: radiosvoboda.org

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Забезпеченість пшеницею і хлібом — важливе питання, яке турбує українців. Два тижні тому Мінекономіки підписало Меморандум з основними учасниками зернового ринку щодо граничних обсягів експорту пшениці. Станом на найнижчу точку, тобто до того, як почне надходити зерно нового врожаю, у нас буде 3 млн тонн пшениці - в 2 рази більше ніж минулого року, що повністю забезпечить нам продовольчу безпеку. Тому жодного дефіциту хліба не буде", - підкреслив міністр Ігор Петрашко.

Супермаркет, фото pxhere
Супермаркет, фото pxhere

Міністр також зазначив, що три тижні тому було зростання цін по певним товарним позиціям, яке вдалося зупинити. Загалом, останні 10 днів ціни не зростали.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ціни на продукти в Україні значно знизилися, чого очікувати споживачам.

Як повідомляв Знай.uа Нова пошта тримає руку на пульсі, готові закривати відділення - в компанії розробили план обсервації.

Знай.uа писав, українцям сказали, як не принести додому заразу після походу в супермаркет - сотні людей на день.