Клієнт державного банку ПриватБанк розповів про те, що її мамі вважають відсотки по кредитній карті, хоча . Відповідний відгук з'явився на сайті Мінфін.

"У моєї мами кредит у Приватбанку працювала з ним більше 10 років, але на момент карантину зателефонували з Привату і в грубій формі требували оплату дали тиждень що б сплатити інакше за не сплату на рахують відсотки як бути в цій ситуації, якщо був указ президента про кредитні канікули на все одно йдуть відсотки", - повідомляє клієнт банку.

В Приватбанку спробували пояснити, чому сталася така ситуація і як можуть допомогти. У тому числі дали розповіли про те, які нараховують відсотки в період карантину.

"Дозвольте зазначити, що банк не проводить нарахування пені і штрафів. Ви можете ознайомитися з інформацією про списання у виписці по карті Універсальна і переконатися, що списання відбулося без додаткових відсотків.

З 01.03.2020 за 30.04.2020 Банк скасовує нарахування штрафів / пені і відповідальності згідно ст. 625 ЦКУ, а також у 31.05.2020 нараховує відсотки тільки за базовою процентною ставкою для клієнтів з простроченням зобов'язань за договором за кредитними картками. Введення карантину, а також інших заходів щодо боротьби з поширенням коронавирусной хвороби COVID-19 на території України, не звільняє клієнта від обов'язків по обслуговуванню кредиту відповідно до умов договору.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Якщо клієнт не вносить обов'язковий платіж, це вважається порушенням зобов'язань за договором. Кредит буде вважатися простроченим. Але банк не буде здійснювати додаткових нарахувань за прострочення в 31.05.2020.", - відповіли в Приватбанку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, шахраї від імені банків відправляють фальшиві СМС українцям, як не потрапити на гачок.

Як повідомляв Знай. ua, у клієнтів Приватбанку намагаються вкрасти гроші.

Також Знай. ua писав, що банкомат Приватбанку пограбували на мільйони гривень.