пожежа в Чорнобилі, скріншот з відео
пожежа в Чорнобилі, скріншот з відео

Пожежі в Чорнобильській зоні підібралися до реакторів та ядерних відходів

13 квітня пожежа в Чорнобильській зоні наблизився до атомної станції. Зараз рятувальники безуспішно намагаються загасити палаючий Рудий ліс, що прилягає безпосередньо до ЧАЕС. Про це написала співробітниця прес-служби НАЕК "Енергоатом" Наталія Дегтяренко на своїй Facebook-сторінці.

Заробітчани, фото Reuters
Заробітчани, фото Reuters

Економіка падає, заводи пустують — Польща потерпає через брак українських заробітчан

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В Польщі місцеві підприємства потерпають не тільки від коронавірусу, але і від того, що українці масово почали покидати країну. А це в свою чергу призвело до проблеми з браком робітників. Отже, як зазначається, через пандемію Covid-19 понад 100 тисяч українців вирішили покинути чужу країну і масово ринули на батьківщину.

Штрафи для водіїв, ілюстративне фото
Штрафи для водіїв, ілюстративне фото

Правила карантину для українських водіїв – що заборонено, а що дозволено

У період карантину на приватні автомобілі поширюються обмежувальні заходи щодо кількості пасажирів, що можуть перебувати в машині. Про це заявив прес-секретар патрульної поліції Роман Мартинюк.

Священники, фото: Лавра
Священники, фото: Лавра

В Києво-Печерській лаврі заразився і пішов з життя ще один монах

У столиці пішов з життя ще один чернець із Києво-Печерської лаври через коронавірус. Так, його госпіталізували у лікарню, однак врятувати чоловіка не вдалося. Отже, як зазначається, пішов із життя 47-річний монах лаври ієродиякон Наум, якого медикам так і не вдалося врятувати. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

коронавірус в Україні, фото:24tv
коронавірус в Україні, фото:24tv

Діяли за завданням РФ — СБУ викрила 154 інтернет-розповсюджувачів фейків про covid 19

Наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань стався спалах пневмонії з невідомим раніше збудником. Пізніше виявилося, що цим збудником є коронавірус SARS-CoV-2 (раніше називався 2019-nCoV), який викликає інфекцію COVID-19, і нібито передався людині від тварини. Через вірус компанія Huawei перенесла свою конференцію для розробників, GSMA скасувала виставку MWC 2020, Facebook скасувала конференцію для розробників F8, а конференцію GDC 2020 перенесли. І з поширенням інфекції в мережі почали з'являтися різного роду фейки. В період дії карантину через пандемію COVID-19 Служба безпеки України виявила 154 агітатора, які поширювали фейки про коронавірус.