В Ірані дійшли до спільної думки після розслідування по збитому борту МАУ. Так, Уряд Ірану направив в Міністерство закордонних справ України проект меморандуму про взаєморозуміння, який зобов'язує Україну і сім'ї загиблих відмовитися від права подавати в суд у справі про авіакатастрофу літака МАУ в Тегерані. Даний меморандум визнає факт "людської помилки" під час збиття літака МАУ. Про це повідомляє Radio Farda.

Троща літака МАУ в Ірані, фото: Getty images
Троща літака МАУ в Ірані, фото: Getty images

Згідно з меморандумом, Київ і родичі жертв авіакатастрофи повинні визнати, що причиною катастрофи стала "людська помилка". Ось так все просто... Розбито сотні родин після загибелі найрідніших людей, які летіли фатальним рейсом Тегеран-Київ.

Прощання з ангелами МАУ, фото: Апостроф
Прощання з ангелами МАУ, фото: Апостроф

"У зазначеному документі також передбачається, що Україна і сім'ї загиблих не повинні переслідувати Іран в кримінальному та судовому порядку в обмін на виплату компенсації Іраном і видачу бортового вмісту відеореєстратора після їх аналізу", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Аварія МАУ, фото 33 канал
Аварія МАУ, фото 33 канал

У Міністерстві закордонних справ України поки що не відповіли на цей запит. Відомо, що 1 лютого державне ЗМІ Ірану написало, що Тегеран і Київ разом розшифрують дані бортових самописців збитого літака МАУ. Також в Ірані заявили, що комітет з розслідування катастрофи боїнга вивчає різні аспекти інциденту. А 7 лютого посол Ірану в Україні Манучехр Мораді повідомив, що чорні ящики рейсу PS752 передадуть в Київ, якщо їх не зможуть розшифрувати в Тегерані. В той же час сім'ї загиблих в авіакатастрофі українського літака в Ірані отримували пропозиції від Тегерана про компенсацію до 80 тис. дол.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, брат загиблого депутата приніс на прощання дві цукерки і зворушив зізнанням, відео.

Як повідомляв Знай.uа катастрофа літака МАУ спровокувала бунт в Канаді - Іран буде покарано.

Знай.uа писав, 49-річний депутат загинув в авіакатастрофі, рятувальники показали кадри з місця падіння вертольота.