Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Карантин продовжать вже цього тижня — Шмигаль розповів про два піки захворюваності

Український уряд планує продовжити карантин, при цьому у нього будуть поблажки в деяких сферах. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Шмигаль, зокрема, навів нещодавно отримані Кабміном розрахунки Національної Академії наук України, згідно з яким очікується два піки захворюваності.

Озера, ілюстративне фото - Getty Images-
Озера, ілюстративне фото - Getty Images-

В Україні висихають озера та міліють річки – екологи б'ють на сполох через дефіцит води

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Клімат стрімко змінюється не тільки в Україні, але і по всьому світу. У країні скорочуються водоносні запаси, а рівень води в річках і вологи в лісах і болотах впав на метр-півтора. В Україні цього року вперше масово обмежать використання води. Це стосується аграріїв. Даватиметься певний ліміт води на зрошення полів, де не вистачає вологи.

Ляшко, фото з вільних джерел
Ляшко, фото з вільних джерел

Бобромен — Ляшко вирішив попіаритися на бобрах, які згорілих в пожежах

Головний радикал країни Олег Ляшко вирішив попіаритися на загиблих у пожежах бобрах. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко зібрав в мережі фотожаби, які у іронічній формі описують його виступ у Верховній Раді в 2016 році, і заявив, що його слова актуальні і сьогодні. Про це він написав у своєму Facebook. Нагадаємо, що 4 роки тому - в 2016, Олег Ляшко, виступаючи в парламенті, заявив, що у Києві хочуть засипати одне з озер, на місці якого збираються будувати будинки. Радикал виступив на захист бобрів, які живуть в цьому озері.

Вибух у Польщі, фото: Wszystko
Вибух у Польщі, фото: Wszystko

На хімзаводі прогримів потужний вибух – пожежу бачили з сусідніх міст

В місті Кельце в Польщі прогримів потужний вибух на заводі хімічних відходів. Про це повідомляє місцеве видання Wszystko. У місті місцева влада відразу ввела стан хімічної небезпеки, з найближчих вулиць евакуювали близько 150 чоловік.

Кабмін Шмигаля, фото з Facebook
Кабмін Шмигаля, фото з Facebook

Виплати не передбачено - "антикризовий" бюджет Зеленського вдарив по молодим

Кабмін Зеленського покинув молодих вчителів без виплат, обіцяних попереднім складом уряду. В оновленому “карантинному” бюджеті, який 18 квітня підписав президент Володимир Зеленський, виплати "підйомних" молодим учителям, анонсовані раніше, не передбачено. Про це заявили у комітеті ВР з питань освіти, науки та інновацій.