У четвер, 23 квітня, спецрейсом у Фінляндії полетіли українські заробітчани. Це був перший чартер, який організувала країна на прохання місцевих фермерів, передає ТСН.

Так, щорічно на сезонних роботах були українці, проте зараз це робити нікому у зв'язку з пандемією коронавіруса.

Спецрейс з 200 українцями полетів до Фінляндії. Відзначається, що всього до сільськогосподарських робіт планують залучити близько 1000 працівників з України.

Списки і спецрейси погоджують з українським Міністерством закордонних справ.

Фінські аграрії попросили своїх чиновників організувати чартери. Кожен подавав документи зі списками людей.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Українці летять до фермерів, у яких вже працювали. Фермери окремо подавали форму, де описували чому саме цей працівник їм критично необхідний.

Крім Фінляндії недолік робочої сили вже відчувають Німеччина і Польща. Берлін, як і Гельсінкі, планує літаками привозити до себе українських заробітчан. У Варшаві подовжують термін вже існуючих робочих віз для українців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українців після карантину можуть не випустити за кордон.

Як повідомляв Знай. ua, уряд пропонує втратили роботу українцям виживати на 4 тисячі.

Також Знай. ua писав, що заробітчани за рік наповнили бюджет України на рекордну суму.