На Київщині правоохоронці спіймали двох молодиків, які попри заборони, проникли на територію зони Чорнобильської АЕС та влаштували собі "радіаційну прогулянку".

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

Як відзначається, поліцейські вчергове притягнули до адміністративної відповідальності туристів-екстрималів. Так, працівники місцевого відділу поліції під час патрулювання смт Поліське виявили двох шукачів "радіаційного відпочинку", які проникли на територію зони відчуження минаючи контрольно-пропускні пункти. Ними виявився 31-річний житель Херсонщини та 27-річний киянин.

Фото затриманих молодиків

Наразі обох затримали та склали адміністративні протоколи за "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, до чого довели пожежі у Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію в повітрі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", як виглядає Чорнобильська зона після пожеж — відео, що вражає до болю.

Також "Знай.ua" писав, Національний парк "Синевир" постраждав від спалювання трави – вогонь знищив унікальну екосистему.