В Україні через аномальну осінь та зиму, а також нестачі дощів, різко обміліли річки і водосховища. Експерти попереджають, що це може негативно вплинути на цьогорічну врожайність, адже фермерам можуть обмежити об'єм води.

Про це повідомили на Facеbook-сторінці Державного агентства водних ресурсів.

"За інформацією Укргідрометцентру, сьогодні на більшості річок України спостерігається низька водність. Відповідно у цьому році на українських річках весняне водопілля буде відсутнє. Крім того, маловоддя може призвести до пересихання малих річок", - йдеться в повідомленні.

Засуха, фото t.me/novayapolsha
Засуха, фото t.me/novayapolsha

Окрім цього, як відзначається, Україна вперше за 120 років опинилася в ситуації, коли гідрометеорологічні умови можуть спричинити обмеження у використанні води. Зокрема, у разі маловоддя умови водокористування можуть бути змінені або обмежені, в тому числі скиди води через греблі ГЕС.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також, як відзначається, в окупованому Криму ще до початку весни в основних водосховищах накопичилося близько 100 млн кубометрів води. Ці обсяги майже вдвічі менші, ніж минулого року.

Скріншот допису

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, посуха та шкідники масово нищать врожай, українці б'ють на сполох.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Європа зглянулася над українцями і пустила на заробітки, але є великий нюанс.

Також "Знай.ua" писав, що посуха поклала край планам заробітчан, такого не було останні 100 років