У березні кількість опадів було найменшим за останні 30 років. Польщі загрожує посуха таких масштабів, яких, можливо, не було вже останні 100 років. Так зараз виглядає Вісла.

Засуха, фото t.me/novayapolsha
Засуха, фото t.me/novayapolsha

Засуха, фото t.me/novayapolsha
Засуха, фото t.me/novayapolsha

92% сільським району в Польщі, де вирощують зернові культури, загрожує посуха, повідомляє "Nasz Dziennik". Під загрозою практично всі сільськогосподарські культури. Голова Національної ради сільськогосподарських палат Віктор Шмулевич каже, що посуха "сильніше, ніж коли-небудь раніше".

“Ярі культури практично не мають сили колоситися, а якщо і колосяться, то відразу сохнуть. Це трагедія. Проблема посухи дуже сильна, а буде величезна проблема для врожаю", – підкреслив він.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Господарі вже зараз можуть повідомляти в органи місцевого самоврядування з повідомленнями про збитки, завдані посухою . Міністерство сільського господарства обіцяє відпрацювати процедури реагування на стихійне лихо і швидко компенсувати збитки.

Посуха в Україні, фото: 24tv.ua
Посуха в Україні, фото: 24tv.ua

За даними ООН, більш ніж у 18 країнах світу спостерігається дефіцит води при якій практично неможливо задовольнити потреби національних економік, а також комунальні потреби громадян. За прогнозами експертів число таких держав до 2025 року зросте до 33. На критично низькому рівні водозабезпечення знаходяться: Близький Схід, Північний Китай, Мексика, країни Північної Африки, Південно-Східної Азії та ряд пострадянських держав.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, любителям вікендів у Австрії сказали, коли знову можна подорожувати за кордон - піднімуть туризм в Україні.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Європа обнадіяла заробітчан, карантин можуть скасувати - всього три умови.

Також портал "Знай.ua" писав, на каву до Австрії - туристів потішили приємними новинами з "карантинної" Європи.