Евакуацію українців з Дубая скасували. Один з застряглих в Дубаї українців повідомив, що рейс для евакуації скасовують вже втретє. Про це він розповів журналісту Telegram-каналу Pavlovsky News.

Повідомлення про те, що українська сторона відмовилася від евакуації, людям прийшло в ніч перед евакуацією.

"Авіаперевізник обіцяє повернути гроші протягом 48 годин. Тепер співвітчизникам залишається сподіватися на літак МАУ, рейс якого з ОАЕ заплановано наступним", - сказано в повідомленні.

З чим пов'язаний вже третій відмова від евакуації, на даний момент не відомо.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше повідомлялося, що українські авіакомпанії отримають компенсацию за здійснені з метою евакуації українців чартерні рейси. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю 24 каналу.

Підставою для виплати послужило те, що авіаперевізникам довелося робити ці рейси завідомо збитковими.

"Вони змушені були літати порожніми в одну сторону, забираючи людей, наприклад, з Єгипту. Це збитковий рейс, тому ми прийняли рішення на засіданні уряду. Зараз чекаємо детальних розрахунків від авіаперевізників, щоб надати їм дотації, і ці компенсації допоможуть їм протриматися до моменту відновлення авіасполучення", - пояснює Криклій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, жителі згорілих сіл на Житомирщині евакуювалися самостійно.

Як повідомляв Знай. ua, Україна відкриває авіарейси.

Також Знай. ua писав, що МАУ та інші авіаперевізники отримають компенсацію за евакуацію українців.