У травні середня температура в Україні очікується в межах +15 +18 градусів тепла (в горах +11 +13 градусів), що на 1,0-1,5 градусів вище середніх багаторічних значень.

Крім того, місячна кількість опадів буде 34-77 мм, у Карпатах 95-120 мм. Про це повідомили синоптики Укргідрометцентру.

У першій половині місяця в Україні у другій половині в Карпатах, на Півночі, Сході країни і в більшості центральних областей можливі заморозки.

"Стійкий перехід середньої добової температури на +15 градусів, що є кліматичним показником початку літа, відбувається в південній половині країни – в першій половині, на решті території – у другій половині травня", - сказано в повідомленні.

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За даними спостережень середня місячна температура повітря травня становить +13 +17 градусів, у гірських районах +7 +12 градусів.

Абсолютний мінімум температури повітря становить 0 -6 градусів, місцями в Сумській області та в гірських районах -7 -10 градусів, на узбережжі морів 0 +3 градусів; абсолютний максимум – +31 +37 градусів, на півдні та сході країни місцями до +38 +39 градусів, у гірських районах +22 +30 градусів.

Середня місячна кількість опадів 22-60 мм, в західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті – 85-148 мм.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, літня погода і невгамовні пожежі – метеоролог поділилася своїми прогнозами на весну в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.