Уряд Німеччини може висунути нову умову для в’їзду заробітчан. Так, експерти рекомендують видавати робочу візу за виплату грошової застави. Про це йдеться в річному звіті експертної ради німецьких фондів з питань інтеграції та міграції (SVR).

"Якщо трудові мігранти виїдуть у строк, їм буде виплачено гарантійний внесок, що стягується як умова для в’їзду", – пропонують експерти.

Глава ради Петра Бендель заявила, що з демографічних причин Європа і надалі залежатиме від імміграції, щоб задовольнити свої потреби в робочій силі.

фото Getty Images
Збір врожаю, заробітчани \\ фото Getty Images

За її словами, шляхи для такої імміграції повинні бути врегульовані, чого не відбувається у випадку малокваліфікованих мігрантів з Африки.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Запропонована модель дозволила б уникнути того, щоб мігранти платили великі суми нелегальним провідникам і в’їжджали в Європу без дозволу, і тим самим надати країнам призначення більше важелів контролю.

Заробітчани, скріншот YouTube
Заробітчани, скріншот YouTube

Згідно з пропозицією SVR, термін перебування робітників мігрантів повинен бути обмежений 18 місяцями. Однак той, хто виїде на батьківщину вчасно, отримає можливість повторно взяти участь у програмі.

Водночас посол Естонії в Україні Каймо Кууск ERR заявив, що Фінляндія хотіла ввезти 14 тис. сезонних працівників. Але після доставки перших 200 людей у Гельсінкі, уряд України призупинив подальше вивезення заробітчан чартерними рейсами.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям заборонили виїжджати на заробітки, як тепер потрапити до Польщі.

Як повідомляв портал Знай.uа, посуха в Польщі поклала край планам заробітчан, такого не було останні 100 років.

Також портал Знай.uа писав, що Європа зглянулася над українцями і пустила на заробітки, але є великий нюанс.