З'явилася інформація, що Повітряні сили ЗСУ продовжують здійснювати гуманітарні перельоти з Китайської Народної Республіки. Відомо, що літаки постачають в Україну медичні засоби, а також рейси здійснюються і для держав Європейського союзу.

Про це стало відомо завдяки заяві начальника авіації Повітряних сил ЗСУ Сергія Голубцова.

Публікація Командування Повітряних сил ЗСУ, скріншот: Facebook
Публікація Командування Повітряних сил ЗСУ, скріншот: Facebook

"Літаки Повітряних Сил вже здійснили два рейси з Китаю в Україну і три рейси з КНР в Румунію. Кожен борт перевіз близько 30 тонн спеціального медичного вантажу", - заявив начальник авіації Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов.

Гуманітарні рейси здійснюють військові транспортники Іл-76МД Повітряних сил спільно з цивільними літаками авіаліній Антонова". Рейси здійснюють у межах повітряного мосту між Україною і Китаєм, налагодженого з метою максимально оперативної поставки необхідних медичних засобів для виявлення і протидії поширенню Covid-19.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Найближчим часом українські військові льотчики можуть бути залучені до повітряної доставки медзасобів до країн Балтії та країн Близького Сходу", — зазначаэться у повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за авіакатастрофою МН17 в небі над Україною стоїть генерал ФСБ - Bellingcat.

Як повідомляв Знай.uа в Україні з'явиться конкурент МАУ і SkyUp, Криклій запропонував альтернативу.

Знай.uа писав, авіаперельоти під час карантину: чи можна літати і як повернути квитки.