Українським підприємцям виплатять грошову допомогу на дітей з-за карантину. На фінансову допомогу вже виділили 1,6 мільярда гривень з фонду боротьби з коронавірусом. Допомоги на дітей отримає один з батьків. Про це повідомили в пресслужбі Мінсоцполітики.

У відомстві зазначили, що "карантинні гроші" отримають сім'ї 337 тисяч ФОПівців, а мова йде про 414 тисяч дітей. Ці підприємці обрали спрощену систему оподаткування та відносяться до 1-ї та 2-ї групи платників єдиного податку. Більшість з них працюють у сфері надання послуг. Посібник вони будуть отримувати в період обмежувальних заходів і на 1 місяць з дати їх скасування.

соцвиплати
соцвиплати

Виплати нададуть сім'ям на кожну дитину до 10 років, а їх сума складе розмір прожиткового мінімуму. Так, для дітей до 6-ти років сума складе 1779 гривень, а для дітей від 6-ти до 10-ти років - 2218 гривень. Також у пресслужбі додали, що програма зможе повністю заробити "найближчим часом після погодження з бюджетним комітетом Верховної Ради".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, українським пенсіонерам анонсували нові виплати.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що пенсії і зарплати українців перерахують в 2020 році.

Також портал "Знай.ua" писав, що експерт знайшов прогалини в бюджеті-2020.