Після закінчення пандемії коронавірусу українських заробітчан працевлаштують вдома. Держагентство "Укравтодор" спільно з Офісом Президента України і Урядом запустили проект "Дороги і робота". Цей проект передбачає багато вакансій та можливостей в дорожній галузі.

Про це у Facebook повідомив керівник "Укравтодору" Олександр Кубраков.

ремонт доріг, фото: Новое Время
ремонт доріг, фото: Новое Время

Оновлення доріг цьогоріч залучить до роботи 38000 шляховиків. Це фахівці, які безпосередньо працюють на дорожніх ділянках: асфальтобетонщик, машиністи, водії, дорожні майстри, дорожні робітники тощо. На ринку вакансій їх катастрофічно не вистачає. Тож очікується, що заробітчани перекваліфікуються і допоможуть відбудувати Україну.

"Якщо просто "Дороги і робота" — це онлайн-портал, на якому будь-хто може: а) знайти для себе вакансію в дорожній сфері; б) отримати інформацію про те, як досвід роботи можна стати дорожників, пише Олександр Кубраков, — Останнє особливо важливо, враховуючи те, що рівень безробіття в Україні зростати, а можливостей для роботи за кордоном ставати менше. Однак мало дати вакансію — треба зробити все можливе, щоб вона була престижною. Тому ми ініціювали підписання Меморандуму між Укравтодором, Профспілкою автомобілістів і дорожників та представниками бізнесу. У тексті документа прописано мінімальну заробітну плату (на рівні 9670 грн), обов'язкове медичне страхування, соціальні гарантії".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

За даними Олександра Кубракова, на сьогодні середня заробітна плата у галузі становить 16-17 тис. грн.

"Це правильний тренд, і до кінця року ще більше компаній перетнуть цю межу. Тоді Україна стане більш конкурентоспроможною порівняно з сусідніми країнами. Фахівців цих професій просто не буде сенсу їхати в інші країни. Меморандум підписали раз до Дня Праці, разом з найбільшими роботодавцями в галузі. Запрошуємо і інші дорожні компанії, постачальників і субпідрядників приєднатися до Меморандуму і до проекту "Дороги і робота", - резюмуував він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Євросоюз вводить "Covid-паспорт" для туристів та заробітчан.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явився перший сайт з медитаціями. Проект #медитуй спрямований на те, щоб допомогти людям впоратися зі стресом, почуттям тривоги і безвиході.

Також портал Знай.uа писав про журналіста, який розповів, чому IQOS краща альтернатива палінню і як змінилося його життя за рік без цигарок.