Мережу схвилювало і розлютило оголошення від “Укрпошти”: на офіційному сайті вивісили вакансію на посаду начальника відділення поштового зв'язку в смт Миколаївка, а в описі зазначили суму офіційної оплати праці - 4 тисячі гривень. Ця сума менше за офіційно дозволену мінімальну заробітну плату в Україні, що і розлютило користувачів мережі. У дискусію встряв навіть керівник "Укрпошти" Ігоря Смілянського, який відомий у народі розміром оплати своєї праці.

Відповідне обговорення проблеми відбувалося у соціальній мережі Facebook.

Офіційна мінімальна заробітна плата нині в Україні становить 4723, що дає підстави стверджувати, що “Укрпошта” порушує закони України. В обговоренні цього запитання тегнули “головного листоношу” України - Ігоря Смілянського, який, по-перше, відповів, що усі співробітники “Укрпошти” отримують більше за мінімальну ставку і, по-друге, що сума в 4000 гривень зазначено без нарахувань премій та відсотка від торгівлі. За словами Смілянського, до цієї суми стартового окладу для села потрібно додати + до 50% премій та + 7,5% від суми виторгу.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

При цьому голова "Укрпошти" Ігор Смілянський за березень 2020 року отримав заробітну плату у розмірі 836 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Коболєву та Смілянскому поставили незручні питання про допомогу в розпал епідемії – "Скільки мільйонів?"

Як повідомляв портал Знай.ua, голова "Укрпошти" Смілянський виправдався за космічну зарплатню: "Я сплачую кредит".

Також Знай.ua писав, що у декларації Смілянського знайшли дещо цікавіше за зарплату, що приховує глава Укрпошти.