Власникам "євроблях" в Україні анонсували новий зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт. Документ з номером 3389 стосується питань розмитнення автотранспорту. Дія цих норм тимчасова, протягом 180 днів. Тож, пощастить тим, хто встигне.

Запропоновано у ньому наступне:

Вилучити з формули розрахунку акцизу на легкові авто коефіцієнт віку;
Вилучити підвищуючі коефіцієнти х40 та х50 для вантажних авто, які застосовуються відповідно для машин віком понад 5 та 8 років;
Дозволити першу реєстрацію всіх транспортних засобів з будь-яким екостандартом "Євро" чи без такого;

Експерти виявили у тексті проєкту та супроводжувальних документів певні помилки. Документ містить зміни до Податкового кодексу й водночас йдеться про призупинення кількох статей іншого закону, котрий регламентує екологічні стандарти, яким повинні відповідати транспортні засоби, що підлягають першій реєстрації в Україні.

Розмитнення авто на єврономерах, фото: Уніан
Розмитнення авто на єврономерах, фото: Уніан

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Якщощо цей проєкт стане законом, тимчасове зменшення розміру акцизного збору стане несправедливим у відношенні до тих, хто розмитнював машини за дійсними ставками, та буде це робити після закінчення тимчасового періоду тривалістю 180 днів. І це суперечить статті 4.1.2 ПКУ, у якій йдеться про рівність усіх платників перед законом та недопущення дискримінації.

Євробляхери, фото: znaj.ua
Євробляхери, фото: znaj.ua

Тимчасові "знижки" спровокують падіння цін на авто, від цього виграють ті, хто встигне "пригнати" авто дешевше, й "зависнуть" продажі у тих, хто розмитнював авто до або після 180-денного строку, або ж ці автовласники втрачатимуть кошти при продажу.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як оплатити штрафи за порушення ПДР онлайн, всього 4 кроки. Як швидко дізнатися про наявність штрафу за порушення ПДР і без черг і нервів швидко його оплатити

Як повідомляв портал "Знай.ua", пересихають річки і частішають пилові бурі — фахівці пояснили, що сталося з кліматом в Україні.

Також "Знай.ua" писав, найбідніші та найбагатші області України – у Держстаті розповіли, де заробляють найбільше.