Травень видається дуже дощовим. Практично вся перша половина місяця супроводжувалася сирою погодою з постійними дощами і грозами. Однак незабаром це повинно закінчитися, і над Україною встановиться сонячна і тепла погода. Про це повідомляє відомий синоптик Наталка Діденко.
Діденко розповіла, що в Україну приходить антициклон Quirinius, який повинен розігнати дощові хмари. Вже 15 травня на Півночі, Сході, і в Одеській області опадів не очікується. Однак антициклон за день не встигне поширитися по всій території країни і витіснити циклон. Тому в західних, центральних областях, а також на Херсонщині та Миколаївщині варто очікувати дощову погоду.

дощовий травень, фото: pxhere
дощовий травень, фото: pxhere


Завтра очікується відносно теплий день. Зокрема, на Заході варто очікувати температуру до +17 градусів, на Півдні – до +22, а в Криму і повітря може прогрітися до +25 градусів. У столиці України буде прохолодніше. У Києві стовпчики термометрів не піднімуться вище 15 градусів вище нуля. Проте погода буде сухою, дощів не очікується.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, літня погода і невгамовні пожежі – метеоролог поділилася своїми прогнозами на весну в Україні.

Популярні новини зараз
Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав прогноз погоди на травень – заморозки, літня спека і дощі зваляться на голови українців.