Зеленський підписав важливий указ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про продовження санкцій проти російських сайтів “Вконтакте” і “Однокласники”. Раніше таке рішення виніс Рада національної безпеки і оборони.
Це означає, що санкції проти російських сервісів будуть діяти ще три роки.

Генштаб задумав призивати резервістів навіть без мобілізації, хто може піти служити

У Генеральному штабі Збройних Сил України за ініціативи Ради резервістів Збройних Сил України відбулася робоча нарада, на якій обговорювалась можливість реалізації призову резервістів без оголошення мобілізації. Наразі обговорюється новий вид військової служби за призовом з-поміж резервістів терміном до 6-и місяців.
Дана ініціатива спрямована на підвищення боєздатності української армії, а також на захист інтересів резервістів, які уклали контракт з бойовими військовими частинами про проходження служби.

Нарада Генштабу ЗСУ, фото Facebook
Нарада Генштабу ЗСУ, фото Facebook

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Чи дотягнемо до пенсії? У ВООЗ розповіли, скільки житимуть українці

Всесвітня організація охорони здоров'я зробила підрахунок середньої тривалість життя українців.
Так, згідно зі звітом ВООЗ, середня тривалість життя жінок в Україні складає 77,1 року, чоловіки, за прогнозами експертів живуть менше – 67,6 року. Водночас, середня тривалість здорового життя в Україні − 64 роки: 60,3 року для чоловіків і 67,6 року для жінок.

пенсіонери в Україні, фото Pxhere
пенсіонери в Україні, фото Pxhere

Нардепи урізали собі зарплати, але змахлювали на преміях – озвучено космічні цифри

Народний депутат України Віталій Безгін розповів про те, як чиновники вирішили обійти закон ВРУ про обмеження зарплат на період карантину.

Верховна Рада, скріншот: YouTube
Верховна Рада, скріншот: YouTube

В Україні розпочалася індексація пенсій – як і коли нараховуватимуть виплати

З 1 травня в Україні стартувала індексація пенсій. Вже 8,36 мільйона українців отримали збільшені виплати. Сума збільшень пенсій визначається індивідуально з урахуванням низки показників.

Розмір виплат збільшився на 11%. Для обчислення цього відсотку було враховано показники зростання цін на споживчі товари за 2019 рік, а також зростання середньої зарплати в Україні. В середньому сума підвищення пенсій склала 259 гривень.

пенсіонери на карантині, фото; Уніан
пенсіонери на карантині, фото; Уніан