Мінекономіки планує стягувати додатковий податок з кожної одиниці купленої офісної техніки, телефону і навіть офісного паперу - ціна на цю групу товарів зросте на близько 5%.

Про це повідомляє "Європейська правда"

Таке рішення виникло як наслідок пошуків шляхів відшкодування збитків правовласників авторського контенту. Мінекономіки вважає, що податок зібраний таким чином можна буде перерозподілити і відраховувати власникам контенту. Сума відрахування залежатиме від популярності того чи іншого контенту.

Іншими словами, мінекономіки вважає, що кожна людина в Україні є споживачем піратського контенту. Тому при купівлі планшету, телефона, ноутбука чи навіть офісного паперу у нову суму враховуватиметься до 5% відсотків від загальної суми, яку уряд передасть власникам авторських прав як оплату за те, що ви (можливо, гіпотетично) звантажити безкоштовно.

Порівняння попередніх ставок і запропонованих, зображення European Business Association Ukraine
Порівняння попередніх ставок і запропонованих, зображення European Business Association Ukraine

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Така ідея - шокує і провокує безліч дискусій. Ринок піратства та охорони авторських прав не є врегульованим в Україні попри велику кількість ідей реформ, які озвучували майже всі попередні уряди.

З критикою цієї ініціативи виступили в European Business Association Ukraine. Детальніше проблематику вони висвітлили у відеоролику.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Google оголосив війну інтернет-піратам.

Як повідомляв портал Знай.ua, Піратський прапор: чий череп зображений на символі всіх розбійників.

Також Знай.ua писав, що Експерти розповіли, чому не варто користуватися піратською Windows 10.