Українські компанії відносно широко запровадили послугу страхування на випадок захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19. Додатковим стимулом для впровадження інновації стало розпорядження Кабміну, яке зобов'язало в'їжджаючих до України бути обов'язково застрахованими від цієї небезпечної хвороби.

Про те, як розвивається ринок страхування від коронавірусної хвороби в Україні розповідає видання Сегодня.

Програми різні за вартістю, по наповненню ризиками, щодо лімітів відповідальності. Більшість страховиків пропонують страховий захист на випадок зараження коронавирусной інфекцією.

"Страхування на випадок захворювання COVID-19 досить популярно в Україні. Підтвердження тому - велика кількість звернень, як від юридичних, так і фізичних осіб. Наприклад, на сьогодні наша компанія застрахувала вже понад 10,5 тис. осіб - це були як особисті звернення від страхувальників, так і корпоративні контракти. З іншого боку, постанова КМ №480 від 12.06.20 ще більше підштовхнуло таке страхування - всі, хто в'їжджає на територію України, зобов'язані мати поліс на випадок захворювання коронавірусів", - розповіла виданню Галина Кім, директорка компанії "Ю.Ес.Ай".

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Однак запустити програму страхування не так і просто - на це впливає відсутність статистики, що не дозволяє прорахувати реальний тариф. Саме тому далеко не всі страхові компанії пропонують цю послугу.

Окрім того, застрахуватися від COVID-19 зможуть теж далеко не всі. Частина компаній не страхують медичних працівників та людей з серйозними захворюваннями серця, імунної системи, людей похилого віку та інших.

Також деякі компанії пропонують поліси з тимчасовою франшизою, тобто якщо випадок станеться в перші 14-30 днів від початку дії договору, це не буде страховим випадком.

Загалом, страхування від COVID-19 мало чим відрізняється від страхування від будь-якої іншої інфекційної хвороби. За оцінками незалежного експерта Олександра Хмелевського, середня вартість страхування від коронавірусної інфекції складає від 150 до 1500 гривень за період від 3 до 6 місяців.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Як оформити туристичну страховку для подорожей.

Як повідомляв портал Знай.ua, Медична страховка в Україні: як її отримати і скільки вона коштує.

Також Знай.ua писав, що "Страховка на лоха" – Цитрус впарив клієнтці телефон зі "спеціальною" послугою, але щось пішло не так.