Сім'ї, які виїжджають у дальні поїздки на відпочинок, повинні як слід підготуватися і ознайомитися з інформацією про те, як подорожувати з дітьми на машині.
⠀⁣⁣
1. Автомобільне крісло призначене для безпечного перевезення дітей в а/м і літаку. Перше і найважливіше – автокрісло! Автокрісла призначені для безпечного перевезення дітей. Ніколи не перевозіть дитину без утримуючого пристрою або на руках. За даними ВООЗ, використання автокрісел знизило смертність серед дітей у ДТП на 54%, а ризик отримання травм – на 70%⁣.
⠀⁣⁣⁣⁣
2. Підійдіть до вибору автокрісла дуже відповідально: враховуйте вагу, зріст і вік малюка, марку машини. Перевірте списки відкликаних товарів. Ніколи не купуйте б/у автокрісло. Купуйте автокрісла, що відповідають вимогам стандарту ECE R44-04⁣⁣.

Автокрісла, фото: pl.suspilne.media
Автокрісла, фото: pl.suspilne.media

⁣⁣⁣3. Перед використанням крісла вивчіть інструкцію. Перевірте, чи правильно пристебнуті ремені безпеки.
⠀⁣⁣⁣⁣
4. Перевірте одяг для поїздки на комфорт і безпеку⁣.
⁣⁣
5. Не використовуйте подушки/ковдри для підтримки голови або зміни положення тіла⁣⁣.
⠀⁣⁣⁣⁣
6. Автокрісла забезпечують безпеку малюка на випадок аварії, але не призначені для сну або прогулянок. Тривале перебування в автокріслі може спровокувати ризик позиційної асфіксії.⁣

7. Не використовуйте крісло для сну поза машиною.⁣ Малюк до 4-х тижнів може перебувати в кріслі не більше 30 хвилин.⁣ Малюк 4 тижні+ може перебувати в кріслі не більше 2-х годин⁣.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський пояснив, яку температуру можна виставляти на кондиціонері, коли на вулиці +35 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа, молода мама Ірина Білик звернулася до українців за порадою.

Також портал Знай.uа писав, щоб куряче м'ясо не стало джерелом отруєння: уроки харчової безпеки від Комаровського.